Workshop: Schrijven met Parfum

Of ik een stukje van mijn schrijven wilde toesturen. 400 woorden wel te verstaan.
Ik stelde hem de vraag: “Hoe ver mag ik gaan in mijn schrijven?”
Het was de beste tip die ik kreeg van Kluun: ” Schrijf alsof niemand ooit gaat lezen wat je schrijft”.

En eigenlijk is dat precies wie ik ben, hoe ik leef en beleef. Hoe ik creëer en inspireer.

Schrijven met Parfum is een workshop waarmee we samen met woorden aan de slag gaan.
Een workshop met inhoud, maar ook zeker met heel veel fun, want dat is wat ik wil overdragen. Plezier met woorden en kennis.
We gaan experimenteren, liegen en bedriegen, want dat mag je als schrijfster. Alles is toegestaan in de woorden die je schrijft.
We gaan delen en voegen samen. Ik leer je te schetsen met je woorden. Hetgeen betekent te beschrijven i.p.v. te vertellen.
We gaan in op details en schrijven zonder grenzen, omdat onze gedachtewereld die niet heeft.

Het is me al meerdere keren vertelt: “Ankie, jij bent een parfumschrijfster”.
(Alhoewel Joel Broekaert  mijn schrijfstijl ‘Proef-poëzie’ noemde.)
En ja, ik kan me hier wel in vinden. Ik heb het woord zelfs gegoogeld. Het bestaat niet en is dus UNIEK, bijzonder en van mij.
De verleiding van parfums ontraadselt de geheimen van een belangrijk vrouwelijk wapen. Het onthult een facet van de persoonlijkheid. Een paar druppels of spuitjes is al genoeg om je de hele dag lekker te laten ruiken. Een man met karakter kiest een bijzondere parfum. Het heeft iets spannends, mysterieus, iets sterks en het laat wat achter.
Dit gebeurt ook in het schrijven. Mijn tekst combineert een transparantie en frisse geur. De verleiding van de sensualiteit maakt mijn teksten nog intenser. De parfum zal mijn zinnen bedwelmen onder de schitterende zon. Het heeft een natuurlijke aantrekkingskracht. En omdat ik van intensiteit houd, word de parfum met een ruim gebaar verstoven. Maar misschien houd jij meer van een moderne, onderscheidend en elegante geur. Of ben jij meer van het experimenteren en spuit je alles door elkaar heen. We matchen het ritme met de stemming van de parfum. Het geeft het verhaal meteen een ander gevoel. Onder aanvoering van de juiste woorden zal de lezer bedwelmd worden door de aromatische sferen. Het verhaal zal niet verdampen maar als een geur verspreiden waarbij je terug geslingerd wordt in het verhaal.
Hoe ik dit doet? Ik zal het je leren en laat het je ervaren.
We ruiken aan de verschillende geuren en zoeken precies dat luchtje dat past bij jou, maar we experimenteren ook, omdat ik altijd iets verder wil gaan dan het gewone. Plezier en beleving, daar gaan we voor.
Ik ben nu al nieuwsgierig wat voor mooie teksten er tevoorschijn komen.

Deze 3 uur durende workshop is voor alle schrijfliefhebbers. Of je nu een boek wilt gaan schrijven, een dagboekschrijfster bent, je website teksten wil optimaliseren, of schrijven gewoon een keer wil ervaren. Iedereen is welkom, als je maar enthousiast bent en open staat voor het geen gaat komen.
Jij bepaalt in welke stijl je wilt schrijven. Of dat zakelijk is, blogstijl, gewoon met nieuwsgierigheid of wellicht ben je wel bezig met dat ene lang verwachte boek.
Het is net als met parfum, voor iedere persoonlijkheid de juiste geur.
Geloof mij, dit wordt een gezellige bijeenkomst.
Samen opzoek naar de expressie van het verhaal dat tevoorschijn gaat komen. Ik kan niet wachten… en juist dat is de beleving, precies waar het in deze workshop om draait.
Ik heb een parfumlijn ontwikkeld van vijf verschillende geuren die de ingrediënten zijn voor een unieke workshop.
Prachtige opdrachten staan al voor je klaar.

Onder het genot van een hapje en een drankje dompelen we ons 3 uur lang in de wereld die “parfumschrijven” heet.
Voor aanvang van de workshop ontvang je al de eerste opdracht in je mailbox, zodat we meteen de diepte in kunnen gaan.

Prijs: 175 euro (excl btw) per persoon.

Bericht me en we plannen een datum. Master 1:1 (Zeer waardevol)
Of stel zelf een groepje samen en kom gezellig met elkaar.

Ook is er een mogelijkheid om mij in te huren op locatie.
Bericht me voor overleg.

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw opmerking

Anti-spam code: captcha

Wil je inspiratie in je mailbox ontvangen?

Ontvang regelmatig inspiratie direct in je mailbox, vul hier je emailadres in. Geheel volgens onze Privacyverklaring gaan wij met uw gegevens om.

Email address