Schrijvend ontdekken

Zo zat ik vanmorgen. De stilte om mij heen en koffie in de hand. De mailbox open. We zijn halverwege het traject en ik ben weer getuigen van het intensieve diepgaande proces waar mijn cliënt midden in zit. Ik lees en lees, herlees en lees nog een keer. Wat schrijft mijn cliënt. Er is een hoge mate van concentratie nodig om in de woorden te duiken van de cliënt, om zonder oordeel te lezen en te komen tot de juiste vragen. Er is moed voor nodig van de cliënt om in zijn vraagstuk te duiken, bereid te zijn het onder ogen te komen met dat geen wat zich aandient.
Emoties en belevenissen komen weer aan de oppervlakte, maar doordat deze nu omgezet worden in woorden en taal zal dit een effectieve werking hebben op de gezondheid.
Mijn cliënt heeft het momenteel zwaar. Hij doet enorm zijn best. Schrijft prachtige teksten van het levensverhaal, zijn vraagstuk en bedenkingen. Hij geeft ook aan dat hij zich vandaag niet prettig voelt. Wellicht wel minder prettig dan voor het traject. Er verschijnt een lach op mijn gezicht. Niet omdat ik het grappig vind hoor! Maar omdat ik weet dat we halverwege het traject zitten en mijn cliënt momenteel op de bodem zit. De methodiek die achter dit traject zit doet zijn werk. Morgen kan hij gaan afzetten met twee voeten om schrijvend te komen in de nieuwe wereld die voor hem ligt. Ik weet dat, hij nog niet. Maar vanaf morgen komt die lach langzaam weer tevoorschijn. Niet op mijn gezicht, echter juist op zijn gezicht.
NLP TeleCoaching een effectieve manier om al schrijvend aan de slag te gaan met je eigen vraagstuk.

Wil je inspiratie in je mailbox ontvangen?

Ontvang regelmatig inspiratie direct in je mailbox, vul hier je emailadres in. Geheel volgens onze Privacyverklaring gaan wij met uw gegevens om.

Email address