Schrijven, de spiegel van je hart.

Don`t take mirrors seriously. Your true reflection is in your heart.

Wijsheid die je moet voelen, want ook de spiegel van de wijsheid bestaat.
Ja echt, ik ervaar de kracht van deze tekst als interessant, uitdagend en leerzaam.
De spiegel staat symbool voor het schrijven waarbij je gebeurtenissen zo waarheidsgetrouw mogelijk probeert op te schrijven. Zonder dat ze vervormd worden door de wijze blik van je oudere zelf. Lastig?
Niemand heeft gezegd dat dat makkelijk is. Want wat schrijf je wel en wat schrijf je niet. Welke gebeurtenis kies je? Juist door die selectie geef je meteen aan hoe belangrijk iets voor je is.
Het is nogal wat, een herinnering te beschrijven die veel impact op je heeft gehad. En als je net zoals ik een abnormale gedetailleerde geheugen hebt, dan zijn er ontelbare herinneringen. En maak daar maar eens een selectie in. Hoe zorg je ervoor dat alleen die herinnering wordt beschreven waarbij je het juiste inzicht krijgt.
Ten eerste besluit je dat je het schrijfproces wil aangaan. Echt aangaan waarbij ik bedoel dat je bereid bent open te staan voor dat geen wat zich aandient. Je afstand durft te nemen en je nostalgische bril afzet om hem te verruilen voor een kritische. Om er voor te zorgen dat je niet in hetzelfde cirkeltje blijft schrijven zal ik je vragen stellen. Vragen die je leiden naar diepgang. Je zult ijverig mogen werken, mogen voelen en kijken. Ik schrijf bewust mogen, want niks moet. Jij bepaalt. Jij schrijft je eigen verhaal en jij bepaalt of een verhaal herschreven gaat worden of niet. Jij bepaalt ook of je bereid bent het proces aan te gaan en los te komen van je eigen gedachten en overtuigingen. Uiteindelijk zal je een soort van document verzamelen, waar je kritisch naar kunt kijken. En zelfs wanneer je uiteindelijk denkt klaar te zijn met het geschreven document blijkt deze nog niet af.
Jij bent de schrijver van je eigen verhaal. Aangestuurd door de vragen die je hebt ontvangen. Richting gegeven aan, waarbij jij je eigen koers mag bepalen, en waarbij jij zelf kan besluiten je verhaal altijd weer te herschrijven.
En vertrouw er maar op dat met schrijven je verhaal uiteindelijk beter zal worden. Net zoals een echte schrijver waarbij schrijven herschrijven is, en het schrijven de spiegel laat zien van je hart.
Dus luister naar de reflectie van je hart en ontdek jouw verhaal.

Ankie Stadegaard;
Is gespecialiseerd om hulpvragen online te begeleiden.
Geef NLP TeleCoach Trainingen waarin ze de methodiek
die achter dit succes schuilt overdraagt aan haar cursisten.

Wil je inspiratie in je mailbox ontvangen?

Ontvang regelmatig inspiratie direct in je mailbox, vul hier je emailadres in. Geheel volgens onze Privacyverklaring gaan wij met uw gegevens om.

Email address