Door te schrijven ben ik het leven beter gaan begrijpen

Coachen via de mail (online coaching) is zoveel krachtiger als dat velen doen denken.
Je cliënt heeft een vraagstuk, vraagt hier aandacht voor. Mooi want voor alles is aandacht een daad van verbinding.
In dit geval verbinding met de woorden die geschreven worden.
Door te schrijven gun je jezelf als het ware de tijd om te reflecteren op de vraag hoe je je kwaliteiten van het leven kunt verhogen of verdiepen en hierdoor bewuste keuzes kan blijven maken. Aandacht die ontstaat via de mailwisseling is de manier om verbinding tot stand te brengen en te overleven, want doordat de cliënt woorden zal geven aan zijn gevoel, zal de pijn vaak minder worden. “Door het schrijven ben ik het leven beter gaan begrijpen”, aldus een cliënt van een online traject.
Gerichte aandacht is van cruciaal belang als je wilt komen tot de kern.
Al schrijvend je levenservaringen tegemoet treden om inzicht te krijgen in je eigen proces zal een verandering in je leven helpen te verwezenlijken.
Bijzonder als je ervan uit gaat dat het enige dat je doet schrijven is. Schrijven kan zorgen voor een doorbraak en natuurlijk doet de cliënt dit niet alleen. Daar heb je een goede coach voor nodig. Iemand die je al schrijvend door een goede methodiek heen leidt. De cliënt heeft geen weet van deze methodiek, die schrijft aan de hand van de gestelde vragen. Vragen naar aanleiding van het geschreven woord. Niks standaards, maar met een analytische blik gericht op de cliënt. Met aandacht voor die verbinding…. weet je nog? Zodat de cliënt vanuit rust kan kijken naar zijn eigen vraagstuk. Als een helicopterview, zodat inzichten zichtbaar worden, verbanden helder en oplossingen aandienen.
Betekenis geven aan dat wat speelt doet wonderen en het mooie is, de cliënt doet het helemaal zelf.
TeleCoaching voor die blokkades die in de weg staan.
Een waardevolle en inmiddels door velen beproefde methode om een hulpvraag online te begeleiden.

NLP TeleCoach Opleiding

 

Wil je inspiratie in je mailbox ontvangen?

Ontvang regelmatig inspiratie direct in je mailbox, vul hier je emailadres in. Geheel volgens onze Privacyverklaring gaan wij met uw gegevens om.

Email address