Het bewandelen van je eigen verhaal.

Iedereen heeft een verhaal, waarbij wij onze eigen werkelijkheid creëren. In principe schrijven we onze eigen levensscript.
Bewustwording van je eigen verhaal kan eraan bijdragen dat je het verhaal kunt sturen of bijsturen. Jouw verhaal is altijd een kwestie van perspectief en eigenlijk nooit af. Er ligt namelijk nog een verhaal voor je en een verhaal achter je. Jij creëert je eigen werkelijkheid met het interne systeem van beelden, verhalen, emoties en alle betekenissen die je hier aan geeft. Hetgeen jij jezelf vertelt is bepalend voor hoe jij je leven ervaart, maar ook zeker hoe jij je toekomst ziet. Het biedt hoopvolle en soms ook angstaanjagende visioenen. Het kan voor twijfels zorgen en grote dilemma’s.
Letterlijk door je eigen verhaal lopen zorgt voor inzichten en mogelijkheden. Je zou kunnen zeggen dat je door het bewandelen van je eigen verhaal het een en ander kunt aanpassen en herschrijven. Je zit beslist niet vast aan het verhaal wat je jezelf steeds vertelt.
Een verandering aanbrengen in je leven zorgt voor dat keerpunt in je leven. Die keuze. Alsof je voor de afslag staat en mag kiezen tussen rechts en links.
Het inzicht dat je invloed hebt op de toekomst zorgt dat de wandeling en daarbij jouw verhaal interessant wordt.
Het verhaal van je leven mag je ontdekken, verkennen en eventueel veranderen of herschrijven. Ja, dat is een van de meest bekrachtigende dingen die je kunt doen in het leven. Je vindt jezelf opnieuw uit en dat is precies wat het leven af en toe van je vraagt. De moeite waard dus om je eigen verhaal eens te bewandelen.
Als NLP WandelCoach doe ik niet anders. Ik loop letterlijk een stukje met de verhalen mee. Ik hoor ze aan en bevraag ze. Want in die vragen zitten de antwoorden. Niet mijn antwoorden, maar juist die van jou of van je cliënt. Want ja inmiddels gebruiken al zoveel professionals de NLP Wandeling.
Een wandeling met een startpunt, het begin van jouw verhaal, een midden en een einde, er zijn obstakels die jij al of niet zal overwinnen, er zijn hoofdwegen en vele zijwegen, om uiteindelijk op de laatste weg te eindigen. De weg waarop jij terugkijkt naar je eigen verhaal, want zoals een Deense filosoof eens beweerde: “je leven kan voorwaarts geleefd worden maar pas achterwaarts begrepen”.
De NLP Wandeling draagt eraan bij dat je jouw verhaal met regelmaat kan bijstellen, aanpassen of herschrijven.
Interesse in een wandeling of ben jij zo`n professional die de wandeling zelf wil gaan toepassen? Check de website of stuur me een berichtje.

Wil je inspiratie in je mailbox ontvangen?

Ontvang regelmatig inspiratie direct in je mailbox, vul hier je emailadres in. Geheel volgens onze Privacyverklaring gaan wij met uw gegevens om.

Email address