Werk slim, leef groots en voel de liefde

Vorige week had ik een bekend magazine in mijn mailbox.
Of ik iets zou kunnen schrijven waarom ik er bewust voor kies om geen 40 uur of meer per week te werken?
Het werd een interessante conversatie, want mijn kijk op het werkleven is 180 graden veranderd sinds ik zelfstandig ondernemer ben. Mijn antwoord op de vraag startte met een wedervraag.
“Waarom werkt men 40 uur in de week?” Stel deze vraag aan 10 mensen en 8 van de 10 weet “of ” geen antwoord te geven “of ” geeft als antwoord dat dat toch heel gewoon is.
En hier ligt een interessant punt, want wie heeft ooit gezegd dat het normaal is dat wij 40 uur per week werken? Wij zitten dus in een systeem waarbij wij deze gedachten zijn gaan geloven. En begrijp me niet verkeerd, er is niks mis met 40 uur per week werken als dat is wat je “echt” wilt.
Echter wil ik bewust niet in dit systeem zitten. Wel werken, maar dan vanuit behoefte en dat is heel iets anders.
Minder werken geeft mij de vrijheid om te spelen, te ontdekken en aandacht te geven aan de dingen die belangrijk voor me zijn. Juist dat is mijn rijkdom. De kwaliteit van mijn leven verhoog ik hiermee.

Ik bepaal elke maand mijn minimuminkomen voor mezelf en hier stem ik mijn opdrachten op af. Zo kan het zijn dat ik maar èèn training per maand hoeft te geven en alle vrijheid hebt om aandacht te geven aan de dingen die ik leuk vind. Vaak komen hier ook nog verrassende dingen uit voort. Door dit spelen voed ik mijn creativiteit, ontmoet ik de mooiste mensen, draag ik bij aan liefdevolle zorg voor mijn 86 jarige moeder en geniet ik met mooi weer van een terrasje op het strand. De zomer is hierdoor altijd goed in Nederland, omdat ik niet tot het weekend hoeft te wachten, maar elke mooie dag kan pakken. Gewoon omdat mijn agenda nooit vol staat. Ik kan er een heel lang verhaal van maken en ik kan het heel mooi beschrijven. Ik kan het heel romantisch maken, maar eigenlijk ben ik gewoon heel praktisch.
Kijk wat je maandelijks nodig hebt om naar behoefte te kunnen leven. Kijk vervolgens hoe je dit kan verdienen met dat geen wat jij heel leuk vindt om te doen. Vervolgens ga je hier mee aan de slag. Je maakt een plan, zet stappen om dit te realiseren. Niks meer en niks minder. Het lijkt allemaal heel ingewikkeld. Echter is het eigenlijk heel simpel. Werk naar behoefte en je hebt een zee van tijd om te genieten, te ontwikkelen en te geven.
Volgens mij komt de 40 – urige werkweek vanuit de overheid met de bedoeling om ons meer te laten consumeren.
Dus: consumeer minder, werk slim, leef groots en voel de liefde voor het leven. En zeg nou zelf, daar past 40 uur werken toch niet in. (voor mij in ieder geval niet)

En wil jij dit ook mogelijk maken, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Mail me gerust en wij plannen een coffee – coaching in. Koffie en overzicht op weg naar vrijheid. Hoe mooi kan het zijn.

 

Wil je inspiratie in je mailbox ontvangen?

Ontvang regelmatig inspiratie direct in je mailbox, vul hier je emailadres in. Geheel volgens onze Privacyverklaring gaan wij met uw gegevens om.

Email address